دیگر خبر بدبیاریهای مداوم شرکت ” یاهو ” زبانزد همگان شده است ، غول نام آوری که روزی نه چندان دور پیشنهاد خرید ۴۴,۶ میلیارد دلاری آن ، از سوی “مایکروسافت” نقل رسانه های آی تی بود ، حالا به قدری تنزل کرده است که شرکت ” ورایزن ” بر سر معامله ناچیز ۴,۸ میلیارد دلاری آن چانه می زند . غول دیروز با سرعت عجیبی در حال احتضار است و گویی خودش نیز می داند به آخر خط نزدیک شده است .
اختصاصی وبلاگ شرکت طراحی پرتو : یاهو در جدیدترین اعلان خود از هک ۳۲ میلیون کاربر فعال سایت خود خبر داد . هکی که به گفته “یاهو” با استفاده از کوکی های جعلی صورت گرفته است و هکران همان کسانی بوده اند که در سال ۲۰۱۴ اطلاعات بالغ بر “نیم میلیارد کاربر” را تصاحب کرده بودند .
شرکت طراحی پرتو : یاهو خبر دوم را دو سال بعد از وقوع ، یعنی در اواسط سال ۲۰۱۶ مخابره کرده بود ! و همین امر باعث شکرآب شدن رابطه مالی این شرکت با کمپانی ” Verizon Communications ” که در شرف خریداری آن بود شد و کار را تا جایی پیش برد که فرد متنفذی در این شرکت ، ارزش یاهو را زیر ۴,۸ میلیارد دلار وعده داده شده و در حدود یک میلیارد دلار تخمین زد ! .
یاهو طبق معمول ، پس از اعلام خبر هک جدید ، از کاربران خود خواست ، رمز عبور اکانتهای خود را به سرعت تغییر دهند و دوباره مثل قبل ، به کاربران خود قول داد این مورد را از منظر قانونی مورد پیگیری جدی قرار خواهد داد ! قول مبهمی که در موارد مشابه پیشین کاملا بلاتکلیف مانده بود .
سردرگمی مدیران “یاهو” تنها به مواجهه ی گاه و بی گاه با داستان هک اطلاعات کاربران خلاصه نمی شود . مدیران ارشد این پایگاه حتی در تعیین سیاستهای راهبردی مجموعه ی خود نیز با تردیدهای بنیادین مواجهند . از دو سال پیش بدین سو مقرر شده بود که سرویس “یاهو مسنجر” قدیمی پس از اتمام فعالیت در اواخر سال ۲۰۱۶ به اپلیکیشنی پیام رسان همچون ” واتس آپ ” و تلگرام و مشابه آنها بدل شود . مقوله ای که با گذشت چندین ماه از تعطیلی سرویس قدیمی و باز شدن سرویس جدید همچنان بلاتکلیف و معطل مانده است . سرویس جدیدی که جایگزین مسنجر قدیمی شده نیز در سمت ” دستکتاپ ” با مشکلات عدیده مواجه است و حتی نتوانسته به سطح کاربری برنامه ی قدیمی خود برسد .
یاهو در طی طریق اینچنینی ید طولایی دارد ، از یاهو موزیک و یاهو مووی گرفته تا فلیکر و سرویس معروف ۳۶۰ درجه . پروژه هایی که همگی مستعد تبدیل شدن به بزرگترینهای عرصه خود بودند و همه زودتر از پروژه های مشابه ابر غولهای دیگر کلید خورده بودند. اما هیچکدام به فرجامی موثر نرسیدند و همچنان در میان مایگی به سر می برند .
سوال منتقدان یاهو نیز بر روی همین مسائل متمرکز است ، چرا “یاهو مووی” و “یاهو موزیک” نتوانستند زودتر از ” یوتیوب ” و ” آینتونز ” بازار موزیک ویدیو ، فیلم و شوهای تلوزیونی را تصاحب کنند .
چرا “فلیکر” که از لحاظ زمانی مقدم بر “اینستاگرام” بود و در سیاستهای اولیه کاملا مشابه آن ، نتوانست با تبدیل شدن به شبکه اجتماعی خود را در سکوی اول این مواجهه بنشاند .
کشمکش یاهوی در حال مرگ ، با شرکتی که قصد خریداری آن را دارد همچنان ادامه دارد و ” ورایزن ” همچنان در حال دبه کردن و چانه زدن بر سر پایین آوردن رقم معامله است . سهام یاهو نیز ارج و قرب گذشته را ندارد، در اخبار غیر رسمی آمده است که ممکن است ورایزن رقم معامله را حتی به زیر یک میلیارد دلار کاهش دهد ، همه اینها یعنی اینکه باید منتظر حلوای مرگ تام و تمام “یاهو” بمانیم و سرنوشت مقدر برای مرگ ابر غول دیروز را بپذیریم .
